|
Quick Contact
+123 456 5532

Titansmycken

Titan är ett lite mer ovanligt smyckesmaterial med många goda och spännande egenskaper. Det är både hudvänligt och kommer dessutom i många vackra neonfärger. Handgjorda smycken av titan är vänliga för plånboken och ger bäraren en känsla av att ha på sig något unikt.

Kroppsvänligt material

Titan används ofta till piercingar eftersom det är ett kroppsvänligt material. Det används också till implantat som man opererar in i kroppen, exempelvis i tänderna. Det finns olika sorters titan och för de som har piercingar i exempelvis mun eller näsa är det bra att välja titansmycken av hög kvalitet. Det är mycket ovanligt att man är allergisk mot någon beståndsdel i titan och just därför är det ett mycket populärt material till kroppsnära smycken.

Fantastiska färger

Till färgen är titan grått och det är en lätt och hård metall. Den stora fördelen med titan, till skillnad från andra smyckesmaterial såsom silver, är att det inte mörknar med tiden. Det behöver inte putsas och det lämnar inga märken på huden. En annan spännande egenskap som skiljer titan från många andra metaller är att det kan behandlas med elektricitet för att få en mycket vacker och färgstark yta i färger som neonrosa, gult, blått eller lila. Denna process kallas för anodisering och tekniken används även för att färgsätta aluminium. Många piercingsmycken är anodiserade, vilket ger bäraren en möjlighet att välja en färg som den tycker om.

Leave a Reply

Handgjordasaker.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Handgjordasaker.selogin form