|
Quick Contact
+123 456 5532

Dyraste ädelstenarna i världen

Människan har genom tiderna fascinerats av ädelstenar och framförallt diamanter. De största, legendariska och mest välkända diamanterna har namngivits och tillhör idag världens dyraste ädelstenar.

Den otroliga Hope-diamanten har i dagsljus en lysande blå färg men har under ultraviolett ljus en röd färg. Diamanten väger hela 42,52 karat och finns i Washington USA i det prestigefyllda Smithsonian Museum of Natural History.

”Rosa stjärnan” hittades så sent som under 90-talet och var den andra största av sitt slag med en form stor som ett plommon. Diamantens vikt är 59,6 karat med en längd på ungefär två centimeter. Denna diamant är världens dyraste och beräknas ha ett säljpris på runt 83 miljoner dollar.

The Sancy Diamond ägs av huset Louvren men är en diamant som fått stor uppmärksamhet. Bland annat var en budbärare tvungen att svälja diamanten under ett överfall på vägen. Budbäraren mördades tyvärr men vid obduktionen återfann man diamanten i hans mage. Idag är diamanten i säkert förvar i Louvren, Frankrike.

Otroligt nog har priset för diamanter ökat trots finanskriser eller annat som ruskat om världen över de senaste årtiondena. Diamanters värde verkar alltså öka eller kvarstå oberoende av förändringar i världen och de är fortsatt eftertraktade världen över. En av världens fem dyraste diamanter är Koh-i-Noor som finns i säkert förvar i Tower of London.

Den tidigare dyraste diamanten i världen är Graff Pink, som såldes för 46,2 miljoner dollar år 2010 till den Londonbaserad juvelerare, Laurence Graff. Ju mer unik en ädelsten är desto högre blir priset. Diamanter som är färgade är mer sällsynta, vilket ger ett högre pris.

Pink Star diamanten blev världsberömd genom filmer som the Pink Panther. Pink Star är monterad på en ring, ovalformad, och väger hela 59,60 karat. Diamanten vägde i grovt skick 132,5 karat och det tog två år att slipa och polera diamanten. Pink Star såldes på auktion för 83 miljoner dollar.

Leave a Reply

Handgjordasaker.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Handgjordasaker.selogin form