|
Quick Contact
+123 456 5532

Juvelerare

Juvelerare tillverkar och skapar en stor variation av olika smycken och arbetar med metaller såsom platina, silver och guld. Det är dock skillnad mellan juvelerare och guldsmeder eftersom en juvelerare gör mer avancerade jobb vilket ibland innebär att arbeta med diamanter och slipa till ädelstenar. Däremot har många juvelerare börjat karriären som guldsmed.

Att designa smycken är den verkligt kreativa aspekten av detta yrke som kräver konstnärlig skicklighet samt fantasi. Men juvelerare gör även många andra saker såsom reparation av smycken, rengöring och givetvis tillverkning. En del specialiserar sig på smycken som kräver en hel del kunskap och ibland behöver juveleraren även göra en del efterforskning.

Många juvelerare och smyckeskonstnärer arbetar mycket med verktyg som använts under århundraden för att reparera och skapa smycken. Men tiden går framåt och flera nya tekniker har funnit vägen in i detta anrika hantverk. Bland annat använder man idag ofta lasrar för att gravera mönster i ädelmetaller samt för att slipa ädelstenar. När juveleraren arbetar med design kan man idag, med hjälp av datorstödd Cad-teknologi, först skapa en modell av det nya smycket på datorn för att försäkra sig om att det inte är en felaktig design.

Leave a Reply

Handgjordasaker.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Handgjordasaker.selogin form