|
Quick Contact
+123 456 5532

Jobba med smycken

Det är något särskilt med smycken: de kan både vara vackra och vara ett uttryckssätt för vår personligt. Smycken och kreativitet hör också ihop, liksom smycken och mode. Om du är intresserad av att jobba med smycken finns det flera vägar som du kan gå.

[IMAGE=eT5J8LdRiF39.jpg]

Smycken

För oss som tycker om smycken är varje dag en möjlighet att skapa något extra genom att bära ett särskilt halsband, ring, örhänge eller brosch. Det finns också olika hårsmycken som kan göra den enklaste hästsvans till något särskilt. Det som skiljer smycken mot kläder är att det finns antika smycken som vi fortfarande kan bära idag. Om du går på en loppis och hittar en hundraårig ring, så kan du rengöra den och använda den redan nästa dag – en både unik och användbar utsmyckning. Kläder håller inte på samma sätt. Många gånger är också kläder mycket mer ”modeinriktade” – stilen eller årtiondet lyser igenom på ett annat sätt. Det är lättare att bära ett smycke från 60-talet tillsammans med moderna kläder, än en kofta från den tiden tillsammans med resten av din outfit. Om du tycker om smycken hittar du ett sort sortiment av välkända märken som Georeg Jensen och Efva Attling hos https://www.jewelrybox.se/ – smycken i tidlös design som du kan bära år efter år.

Smyckeaffär

Det enklaste sättet att få jobba med smycken är genom att vara butiksbiträde i en smyckeaffär eller guldaffär. Det finns affärer som bara säljer smycken, men många affärer har också en kombination av smycken, klockor och kläder. De flesta klädmärken har också ett eget smyckesortiment. Som butiksbiträde hjälper du kunderna att hitta det smycke som passar bäst utifrån situationen: vardag eller fest. Ett halsband till bästa kompisen som klarat av en cancerbehandling eller ett vackert halsband som dopgåva eller en femtioårspresent. Eller en slipsnål till sonen som just fått drömjobbet utomlands. Smycken är så mycket mer än bara ett halsband som matchar tröjan. Som butiksbiträde tar du också hand om produkterna i butiken och kan ibland även få vara inköpsansvarig. Det passar dig som är både kreativ och socialt lagd.

Smyckesdesigner

Om du drömmer om att designa smycken måste du först utbilda dig på en högskola. Det finns också många utbildningar på folkuniversitetet för silversmide och smyckesdesign. De riktigt stora designerna åker också ofta utomlands för att lära sig mer. Men då smyckesdesign är ett konstnärligt jobb, så kan du också lyckas med rätt kunskaper och mycket talang. Huruvida du lyckas beror ju egentligen på om du designar smycken som människor vill köpa eller inte. Om du börjar designa smycken efter att ha gått några mindre kurser och sedan hittar en fabrik som kan tillverka dem i en större volym, så kommer kunderna inte fråga efter vilka utbildning du har gått – de kommer att fråga om det snygga örhänget också finns i roséguld.

Nå ut

För att lyckas som egen smyckesdesigner måste du nå ut. Du kan skapa en egen webbhandel, använda sociala medier, men också samarbeta med influencers. En influenser är en stor bloggare eller Youtuber som har många följare och som kan göra reklam för dina smycken.

Leave a Reply

Handgjordasaker.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Handgjordasaker.selogin form