|
Quick Contact
+123 456 5532

Återvinning av smycken

Tänk hållbart och bidra till samhället – även när det gäller dina smycken. Vi har alla guld och silver hemma som vi kanske inte längre vill använda. Eller smycken som vi fått i present och artigt tackat ja till när vi egentligen bara ville gå och lämna tillbaka dem i affären. Nu kan du precis som kläder också återvinna dina smycken. De kan ibland vara lite svåra när det gäller just återvinning men på grund av metallerna i sig är det en av de bästa produkterna i världen att ta tillvara.

[IMAGE=dYf2w7fn09i2.jpg]

Hur kan jag gå tillväga?

Det första du kan tänka på om du har gamla smycken du vill få bort men inte lyckats sälja till någon annan krake som vill ha dem, är att sälja ditt guld genom att få en värdering på guldsmycken och få pengar tillbaka. Detta har blivit ett populärt sätt att både få lite extra pengar när man är i behov av det, och samtidigt göra sig av med gamla guldsmycken som ändå inte används. Du kan även gå in till guldsmeder och olika pantbanker och lämna in smycken där.

Hos guldsmeder kan du och smeden även komma överens om ett sätt att göra om smycket. Det kanske känns gammaldags och omodernt, men eftersom det har ett affektionsvärde då du fått det i arv av din gammelmormor, så vill du helt enkelt inte göra dig av med det.

Hur funkar det med ädelstenar?

Om du lämnar in gamla smycken med diamanter eller ädelstenar kanske du inte får ut det värde du hade hoppats på just för stenarna. Det är nämligen så att ädelstenar kostar väldigt mycket att slipa om och göra skinande vackra igen. Stenar blir slitna med åren och ju äldre de är desto mindre i värde kan du förvänta dig.

Lämna in till second hand-affär

Om du varken bryr dig om att få pengar för dina gamla smycken eller har tid att lämna in dem för bearbetning, kan du ta den enkla vägen och knalla in till närmaste second handaffär istället för att låta smyckena hamna i soporna. Ibland kan affären också ge dig en procent om smyckena har sålts.

Oäkta smycken kan också återvinnas

Även oäkta guld och silver i smycken går att återvinna. Metaller som stål eller koppar passar utmärkt att lämna in på specifika återvinningscentraler i kommunerna. Det kan dock vara värt att nämna att vissa billiga smycken som kommer från Kina och som är köpta hos exempelvis Wish eller liknande, inte tas emot då de anses innehålla farliga ämnen i höga halter. Om så är fallet ska de lämnas in på sektionen för farligt avfall istället. Du får heller inte sälja de vidare – det går mot EU:s regler!

Leave a Reply

Handgjordasaker.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Handgjordasaker.selogin form