|
Quick Contact
+123 456 5532

Hårsmycken

Om man hör ordet smycken tänker man oftast på de allra vanligaste såsom halsband, armband, örhängen eller ringar. Men smycken kan vara mer än så. Det går även ha smycken i håret, så kallade hårsmycken. Smycken används bland annat som dekoration eller för att piffa upp en outfit. I vissa kulturer handlar det om vilken status en person har. Smycken kan användas på olika kroppsdelar beroende på vad man vill framhäva.

Hårsmyckets historia

Under 1700-talet började det produceras flertalet smycken. För håret var det hårnålar och hårkammar som gällde och dessa tillverkades av elfenben. Sedan kom också tiarorna och diademen där dessa var utsmyckade med diamanter, pärlor och ädelstenar. Ädelstenar är också väldigt dyrbara, till och med dyrast i hela världen. Då var det bara kungafamiljer som bar tiaror men senare när diademen kom, kunde också vanligt folk bära diadem. Detta var också anledningen till att diademet blev så populärt fram till 1920-talet. Även på 70- och 80-talet blev diademet åter populärt fast denna gång i plast.

Hårsmycken i vår moderna tid

Hårsmycken är väldigt populära idag när det kommer till bröllop och fester. En brud kan köpa hårsmycken antingen för att sätta upp håret eller helt enkelt för att dekorera håret. Det finns hårnålar som är dekorerade med bland annat diamanter, strasstenar och blommor. Det finns också hårkammar som är dekorerade. Det finns även en variant som mer ser ut som ett halsband för håret.

När man använder hårsmycken till bröllop eller fest kommer blickarna dras till håret och då gäller det att håret också är fint och glansigt. Att skaffa sig ett bra schampo, balsam och hårinpackning som passar ens hårtyp är viktigt för att håret ska må bra. Men det kan vara svårt och dyrt att hitta rätt. Det finns bland annat ett superkit från Maria Nila där du får schampo, balsam, hårmask och hårolja till ett och samma pris. Du får då allt du behöver för att ditt hår ska må bra.

Det bästa med dessa produkter är att de är veganska och crueltyfria, vilket innebär att de inte är testade på djur samt att de inte innehåller något från djurriket. Du kan alltså känna dig trygg när du köper dina produkter.

Leave a Reply

Handgjordasaker.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Handgjordasaker.selogin form