|
Quick Contact
+123 456 5532

Det handgjorda smyckets uråldriga historia

Smyckets historia är oerhört lång och varierande, från olika länder till olika kulturer. Människan har sedan tusentals år tillbaka tillverkat smycken av material som funnits i naturen. Smycken har genom tiderna tillverkats som dekoration men också som rankning eller spirituell symbol.

Former och design på smycken varierar stort mellan olika länder och kulturer. I Europa har majoriteten av de vanligast förekommande smyckena funnits ända sedan forntiden , medan smycken från andra kulturer såsom smycken för ankeln och näsan varit mindre vanliga.

Smycken har alltid tillverkats av många olika material, gärna med korall, snäckor, pärlor, halvädelstenar och ädelstenar. Det finns smycken idag för i stort sett alla kroppsdelar, till exempel tåringar. Vuxna kvinnor har genom tiderna och över hela världen varit de som smyckat sig mest. Män i det moderna Europa är förhållandevis ganska blygsamma när det kommer till smycken, vilka vanligtvis består av manschettknappar, halsband, slipsklämma och signetringar. Däremot har den moderna mannen en förkärlek till armbandsur, gärna med avancerad teknik. I och med att det idag finns ett bredare och snyggare sortiment av smycken för män kommer säkerligen den europeiska mannen köpa fler smycken i framtiden. Asien har dock historiskt sett haft den största påverkan på både stil och design för smyckestillverkningen i Europa.

Leave a Reply

Handgjordasaker.se sign up form


Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur excepteur sint occaecat cupidatat non

Handgjordasaker.selogin form